Op zondag 22 mei zal de Preek van de Leek worden gehouden door Idelette Schuurman. De eerste twaalf jaar van haar leven woonde zij in Bilthoven. Via Huis ter Heide, Rotterdam en Utrecht is ze ruim 17 jaar geleden opnieuw in Bilthoven komen wonen. Ze studeerde politicologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar studie is ze kort lid geweest van het CDA. In 2007 is ze opnieuw lid geworden. Via allerhande lokale activiteiten (nieuwsbrief rondbrengen, campagnecommisie, vice-voorzitter) werd ze steeds actiever in de afdeling De Bilt-Maartensdijk en in het voorjaar van 2018 is ze voorzitter van het afdelingsbestuur geworden.
In haar Preek van de Leek zal Idelette vertellen over haar passie voor de lokale politiek. Ze is sterk geworteld in de christelijke traditie waarbij de zorg en aandacht voor de aarde en het milieu centraal stond. Vanuit haar persoonlijke waarden van verbinding en harmonie zal Idelette een inkijkje geven in haar motivatie om actief te zijn voor het CDA.
Aanvang 16.00 uur in de Centrumkerk, Julianalaan 42 te Bilthoven. Na aoop bent u welkom voor een hapje en een drankje. De toegang is vrij. Er zal een collecte worden gehouden voor het goede doel dat Idelette heeft uitgekozen, KWF Kankerbestrijding.