Vooruitkijkend naar de zomer, de Vakantietas. Vakantietas is een in initiatief van Kerk in Aktie en met de ZWO van de Maria Christinakerk in Den Dolder hadden we het idee om dit jaar mee te doen.
Er zijn kinderen in Nederland die om verschillende redenen niet op vakantie kunnen. Als in de zomer iedereen in hun buurt vertrokken is, blijven zij alleen achter.
Hoe gaat het in zijn werk? We krijgen rugzakjes die we heel gericht gaan vullen. Hiervoor vragen we hulp van de voedselbank. Zij zullen ons aangeven welke kinderen hier voor in aanmerking komen en via hen zullen de tasjes ook een weg vinden naar deze kinderen.
Wij vragen u, gemeenteleden maar ook de kinderen van de Kindernevendienst om ons te helpen de rugzakken te vullen. U kunt een bijdrage geven maar wellicht vindt u het ook leuk om iets te kopen voor in de rugzak.
Vanaf zondag 2 juni zal er een grote doos in de kerk staan waarin u spullen voor in de tasjes kunt doen. Te denken valt aan spelletjes, opblaasballen, vakantieboeken, stickerboeken etc. Tevens staat er een doosje voor uw giften waar wij dan spullen voor zullen gaan kopen.
7 juli gaan we de tasjes vullen om te zorgen dat ze vòòr het begin van de vakantie bij de kinderen zijn.
U vindt ook ideeën op de website;
www.kerkinaktie.nl/vakantietas